25.11.2014 14:11 Роз’яснення щодо електронних податкових накладних та обміну податковими накладними між контрагентами.

Останнім часом багато клієнтів звертаються з питанням про можливість обміну електронними податковими накладними (ПН) між контрагентами з 1 січня 2015 року згідно Закону України від 31.07.2014 р. № 1621-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України".

Нагадуємо, що вже більше року:

  • реєстрація ПН в єдиному реєстрі ПН здійснюється за допомогою програми "1С:Звіт";
  • в програмах "1С" для України реалізовано вивантаження вихідних ПН (тобто ПН нашої організації) з "1С" у програму "1С:Звіт" в пакетному режимі (тобто одночасно декілька ПН);
  • сервіс обміну електронними ПН між контрагентами працює в програмі "1С:Звіт" (між контрагентами, у яких встановлено програму "1С:Звіт").

До кінця 2014 року в програмах "1С" планується реалізувати можливість завантаження вхідних ПН (тобто ПН контрагентів) з "1С:Звіт" у програму "1С" в пакетному режимі (тобто одночасно декілька ПН).

В середині грудня планується випуск оновлення програми "1С:Звіт", яке дасть можливість користувачам програми "1С:Звіт" обмінюватись ПН зі своїми контрагентами, в яких встановлена будь-яка інша програма звітності. Причому, з контрагентами-користувачами програми "M.E.Doc" обмін ПН буде відбуватись так само, як і зараз з контрагентами-користувачами програми "1С:Звіт". Для всіх інших контрагентів-користувачів буде надано можливість обміну ПН через онлайн Веб-сервіс – спільний проект "1С:Звіт" і "M.E.Doc".

Таким чином, вимоги щодо обміну електронними ПН між контрагентами будуть повністю виконані, користувачі програми "1С:Звіт" зможуть без додаткової оплати реєструвати та обмінюватись ПН з усіма своїми контрагентами.

<<< Назад