10.06.2015 10:09 Вийшло нове оновлення 167 ПП «1С:Звіт» - нова форма ЄСВ, багато змін у функціоналі програми, зміни в довідниках, нові форми і запити.

Завантажити оновлення можна на сайті – http://1c-sed.com.ua/texts.php?idd=16

ЗМІНИ В ОНОВЛЕННІ 01.00.167 У ФУНКЦІОНАЛІ ПРОГРАМИ

  1. В податкових накладних/розрахунках коригування додана перевірка між полями «Особа (платник податку)» та «Індивідуальний податковий номер». Якщо ІПН = 100000000000, то назва замінюється на "Неплатник".
  2. Виправлена помилка, за якою в процесі імпорту квитанцій з каталогу видалялись не тільки імпортовані у програму, а також ті квитанції, які не імпортувалися.
  3. Виправлена помилка експорту даних реєстру в Excel, якщо у конфігураторі таблиці була відключена на відображення одна із колонок «Дата», «Сума», «ПДВ», «Сума без ПДВ».
  4. Виправлено помилку при повторній відправці документа в ДФС із відкритого документу.
  5. Реалізовано імпорт ПН для неплатників без контролю ІПН в картці.
  6. Користувачу при відправленні ПН/РК дозволено самостійно обирати адресата (із Наступних дій - «Відправити в ДФС» чи «Відправити контрагенту»).Дозвіл не поширюється на ПН/РК з умовними ІПН 100000000000, 200000000000, 300000000000, 400000000000, 500000000000 та Дод.2 з від’ємними сумами.
  7. Оновлені форми звітності з ЄСВ згідно Наказу Мінфіну від 14.04.2015 р. №435 " Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".Цим наказом внесені суттєві зміни до складання звітності з ЄСВ:
    • Змінена версія бланків звіту (на "І") та код всіх таблиць звіту для всіх додатків з ЄСВ. Нова версія застосовується з періоду "Травень, 2015".
    • Передбачено нарахування ЄСВ за кожну застраховану особу.
    • Запроваджено мінімальний внесок за місяць за найманих працівників.
    • Запроваджено понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску за найманих осіб за основним місцем роботи.
    • Введено новий тип звіту «Ліквідаційний».
    • Змінений принцип створення скасовуючих та додаткових звітів.
    • Заборонено використовувати інші версії звіту за попередні періоди. Всі звіти, як початкові, так і скасовуючі, додаткові, ліквідаційні будуть формуватися у поточному періоді з можливістю вибору дати подання звіту за потрібний період у версії "І", та зберігатись у періоді, в якому звіт подано до фіскального органу.
  8. В усіх додатках змінено зовнішній вигляд ярлика, в ярлик додано ТИП форми.Основні зміни у модулі формування Додатка 4 звіту з ЄСВ згідно цього наказу: 8.1. Оновлений довідник «Категорії застрахованих осіб» - додані нові категорії співробітників 47, 48,49 згідно Порядку…8.2. Оновлений довідник «Тип нарахувань» - доданий новий тип 13 (для донарахувань до мінімальної зарплати).8.3. Доданий новий довідник «Понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску».Довідник потрібно заповнити установам, які використовують понижуючий коефіцієнт. Дані у довідник вносяться щомісяця у разі використання коефіцієнта.Відкрийте: Довідники > Загальні довідники > Пенсійний фонд > Понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску > Створити запис:8.4. Змінена Таблиця 6. В таблицю додані нові колонки:
      19 - сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою з/п за звітний місяць ( із з/п /доходу. Заповнюється тільки з типом нарахувань 13.);21 - Сума нарахованого єдиного внеску за звітний місяць (на з/п/дохід) - з урахуванням класу профризику та застосуванням коефіцієнту).24 - Ознака неповного робочого часу.
    8.5. Змінена Таблиця 1.8.5.1. У шапку додані нові поля:
      «Застосування коефіцієнта». Поле обов'язкове для заповнення.При застосуванні коефіцієнта заповнюються інші нові поля:
    • «Розмір коефіцієнта».
    • «Середня заробітна плата за 2014 рік.»
    • «Середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік».
    8.5.2. У таблицю доданий новий розділ 2.5 (рядки 2.5.1, 2.5.2, 2.5.3, 2.5.4, 2.5.5), які відображають додаткову базу нарахування єдиного внеску.8.5.3. Рядок 3 таблиці рахується з понижувальним коефіцієнтом.8.5.4. Рядки 6 та 7 розраховуються з урахуванням коефіцієнта та виходячи з донарахувань до мінімальної зарплати.8.6. У зв'язку з введенням в дію нових бланків:8.6.1. Попередня версія звіту "Н" з файлів PFZ не може імпортуватися в нову версію "І" в періоді «Травень, 2015».8.6.2. Імпорт із DBF файлів таблиць (5-9) попередньої версії "H" у нову версію «І» можливий. Але в таблиці 6 звіту потрібно самостійно заповнити нові поля.8.7. Подання звіту.8.7.1. З періоду за "Травень, 2015" формуються та подаються звіти версії "І". Подання звітів версії "Н" неможливе.8.7.2. Змінена версія документа (на "І") в імені файлу електронного звіту.8.7.3. Звіт подається, як і раніше, у форматі .pfz.8.8. Розрахунок нарахувань ЄСВ по інвалідах у суднобудівній промисловості очікуйте в наступних версіях (8,41 %).Формування нового звіту виконується згідно документів:
    • Наказ Мінфіну № 435 від 14.04.2015 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування» http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0460-15
    • Наказ Мінфіну № 449 від 20.04.2015 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0508-15
  9. Вибір способу відправлення звітності (Пряме з’єднання або Електронна пошта) перенесений із розділу Електронна пошта в розділ Звітність.Блок «Відправляти звітність до державних органів, використовуючи» містить поля:Пряме з'єднання - звіти в контролюючі органи відправлятимуться за прямим з'єднанням;Електронну пошту - звіти в контролюючі органи відправлятимуться електронною поштою.Якщо встановлено обидві галочки, то спочатку виконується відправка за прямим з'єднанням. Якщо пряме з'єднання недоступне, то виконується відправка електронною поштою.
  10. Доопрацьований механізм створення та подання нових форм версії «І» у попередніх звітних періодах.Створені скасовуючі/додаткові форми версії «І» відображаються та подаються у попередніх звітних періодах.Для створення таких форм виконайте дії:
    • оберіть попередній період, в якому потрібно створити форму даного типу;
    • створіть її командою із контекстного меню > Створити скасовуючу (Створити додаткову). Створений пакет версії «І» відображається у попередньому періоді;
    • заповніть, перевірте та подайте звіт.
  11. Виправлене автоматичне заповнення Таблиці 7 записами співробітників, які мають спецстаж (дані про спецстаж заповнені в картках співробітників).
  12. Доопрацьована та оптимізована перевірка Таблиці 6 з великою кількістю записів.
  13. Виправлена помилка округлення даних у Таблиці 6.
  14. Імпорт таблиць (5-9).Після імпорту таблиць обов’язково створіть та відкрийте Таблицю 1.Якщо Ви застосовуєте понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску - проставте у шапці таблиці позначку у полі «Застосування коефіцієнта».Після цього перевірте Таблицю 6.Така послідовність дій необхідна, оскільки у модулі виконуються перевірки між таблицями 1 та 6. Таблиця 1 створюється у програмі, і після імпорту, за її відсутності, Таблиця 6 буде відображатися помилковою. Також доопрацьований текст помилки для такого випадку.
  15. Виправлена помилка, за якою при поданні додатків не зберігався тип форми (початкова, скасовуюча, додаткова) у ярликах «Перелік таблиць звіту».
  16. Виправлена помилка при перевірці Таблиці 6 з урахуванням класу профризику.
  17. Єдиний внесок > Додаток 5, Додаток 6, Додаток 7Заборонено створення та подання попередніх версій додатків за минулі періоди. Для подання додатків за попередні періоди використовуються звіти нової версії «І».
  18. У разі подання звіту правонаступником за установи, які ліквідуються:
    • Реалізоване перенесення коду з заповненого у ярлику поля «Код за ЄДРПОУ або податковий номер/серія та номер паспорта ліквідованого страхувальника* (заповнюється у разі подачі звіту правонаступником) у аналогічні поля у всіх таблицях Додатку 4.
    • У довіднику «Понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску» виправлене відображення коефіцієнта для окремих підприємств.
  19. Таблиця (Е0401І01)19.1. Збільшена ширина колонки 3 (Сума, грн.) Таблиці 1 для введення сум.19.2. Відкоригований розрахунок сум в рядку 6.1. (в загальну суму в р. 6.1 також включаються дані, внесені в р.6.1.9 - 6.1.13).19.3. Помилки, які програма відображала при перевірці рядків 3.1,3.2, 3.3, 3.4, замінені на попередження.
  20. Додаток 6 (Таблиці Е0604І01, Е0603І01)20.1. Реалізовано збереження дати «Рік» на додаткових сторінках звіту.

ЗМІНИ У ДОВІДНИКАХ

  1. Оновлений довідник "КОАТУУ для 2-інвестиції".
  2. Новий довідник «Понижуючий коефіцієнт розміру єдиного внеску» (Пенсійний фонд).
  3. Оновлений довідник «Категорії застрахованих осіб» (Пенсійний фонд).
  4. Оновлений довідник «Типи нарахувань» (Пенсійний фонд).
  5. Оновлений довідник Податкові інспекції (Довідник територіальних органів ДФС).Довідник підключений у картці підприємства/Підприємство/група Територіальний орган Міністерства доходів і зборів /поле Назва. Будь ласка, перевірте дані у цьому полі.Якщо змінились дані по інспекції, відкрийте податкові звіти та оновіть поля (F5).

НОВІ ФОРМИ Інформаційна довідка Нові форми запитів/витягів

  • J1301203 ЗАПИТ щодо отримання реквізитів рахунку та відомостей про стан рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та суми податку, на яку він має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних
  • F1301203 ЗАПИТ щодо отримання реквізитів рахунку та відомостей про стан рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та суми податку, на яку він має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних
  • J1401203 Витяг з системи електронного адміністрування ПДВ
  • F1401203 Витяг з системи електронного адміністрування ПДВ

Міністерство економіки > Фінансова звітність*

  • S2830106 Фінансовий план підприємства

Мінпаливенерго

  • PE000106 Фінансовий план підприємства
  • PE001212 2-інвестиції. Капітальні інвестиції (квартальна)

Укроборонпром

  • UOP00106 Фінансовий план підприємства

Міністерство оборони

  • MOU00106 Фінансовий план підприємства

Державна казначейська служба

  • F128 Ф №1 Баланс (бюджетний)
    • D0106017 Ф №6 Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування
    • D0105017 Ф №5 Звіт про рух необоротних активів
  • F917 Ф №9 Звіт про результати фінансової діяльності
    • FRD34S09 Додаток 34 (спец.ф.) Довідка про кредиторську заборгованість
    • FRD34Z09 Додаток 34 (заг.ф.) Довідка про кредиторську заборгованість
    • FRD37009 Додаток 37 Довідка про надходження плати за надання адміністративних послуг, які зараховуються до бюджету
  • F1515 Ф №15 Звіт про недостачі та крадіжки грошових коштів та матеріальних
    • FRD18009 Додаток 18 Довідка про суми дебіторської та кредиторської заборгованості установи за операціями, які не відображаються у формі №7д, №7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ"
    • FRD25009 Додаток 25 Довідка про залишки коштів бюджетних установ на інших поточних рахунках у банках
    • FRD13009 Додаток 13 Звіт про виконання (бюджету) кошторису Фонду
    • FRD26009 Додаток 26 Довідка про депозитні операції
    • FRD24009 Додаток 24 Довідка про залишки коштів в іноземній валюті, що перебувають на поточних рахунках, відкритих в установах банків
    • FRD30009 Додаток 30 Довідка про спрямування обсягів власних надходжень, які перевищують відповідні витрати, затверджені законом про Державний бюджет України
    • FRD27008 Додаток 27 Довідка про сплату до бюджету штрафів, накладених контролюючими органами
    • FRD21008 Додаток 21 Довідка про підтвердження залишків коштів на інших рахунках клієнтів Державного казначейства України
    • FRD20008 Додаток 20 Довідка про підтвердження залишків коштів загального та спеціального фондів на реєстраційних рахунках
    • FRD22008 Додаток 22 Реєстр про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету
    • FRD23008 Додаток 23 Реєстр залишків коштів загального та спецiального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спецiальних реєстрацiйних) та поточних рахунках розпорядників бюджетних коштів
    • FRD32009 Додаток 32 Довідка про використання іноземних грантів
    • FRD03007 Додаток 3 Звіт про рух грошових коштів
    • FRD14009 Додаток 14 Пояснювальна записка до фінансового звіту
  • FM917 Ф №9 Звіт про результати фінансової діяльності
  • F7KD1S28 Ф №7д.1 (спец. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7KD1Z28 Ф №7д.1 (заг. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
    • FRD33S22 Додаток 33 (спец.ф.) (держ.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками
    • FRD33Z22 Додаток 33 (заг.ф.) (держ.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками
    • FRD33S23 Додаток 33 (спец.ф.) (держ.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками (варіант №2)
    • FRD33Z23 Додаток 33 (заг.ф.) (держ.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками (варіант №2)
  • F7KDS28 Ф №7д (спец. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F7KDZ28 Ф №7д (заг. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F43KD128 Ф №4-3д.1 Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (позики міжнародних фінансових організацій)
  • F4_1KD28 Ф №4-1д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги
  • F4_2KD28 Ф №4-2д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень
  • F4_3KD28 Ф №4-3д Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду
  • F4_4KD28 Ф №4-4д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів
  • F2KD28 Ф №2д Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
    • FRD28009 Додаток 28 Довідка про причини виникнення простроченої дебіторської заборгованості
  • F2KDV28 Ф №2д (валюта) Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
    • FRD29010 Додаток 29 Довідка про причини виникнення простроченої кредиторської заборгованості
    • FRD35009 Додаток 35 Довідка про розподіл видатків на централізовані заходи і програми охорони здоров'я
    • FRD31S09 Додаток 31 (спец. фонд) Довідка про направлення асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, які належать до сфери управління інших головних розпорядників бюджетних коштів
    • FRD31Z09 Додаток 31 (заг. фонд) Довідка про направлення асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, які належать до сфери управління інших головних розпорядників бюджетних коштів
  • F7KM1S28 Ф №7м.1 (спец. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7KM1Z28 Ф №7м.1 (заг. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
    • FRM33Z22 Додаток 33 (заг.ф.) (місц.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками
    • FRM33S22 Додаток 33 (спец.ф.) (місц.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками
    • FRM33Z23 Додаток 33 (заг.ф.) (місц.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками (варіант №2)
    • FRM33S23 Додаток 33 (спец.ф.) (місц.бюдж.) Довідка про дебіторську заборгованість за видатками (варіант №2)
  • F7KMS28 Ф №7м (спец. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F7KMZ28 Ф №7м (заг. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F43KM128 Ф №4-3м.1 Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (позики міжнародних фінансових організацій)
  • F4_1KM28 Ф №4-1м Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги
  • F4_2KM28 Ф №4-2м Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень
  • F4_3KM28 Ф №4-3м Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду
  • F2KM28 Ф №2м Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
    • FRM28009 Додаток 28 Довідка про причини виникнення простроченої дебіторської заборгованості
    • FRM29010 Додаток 29 Довідка про причини виникнення простроченої кредиторської заборгованості
    • FDSAZP09 ДСА. Структура заробітної плати по посадах

ЗМІНИ У ФОРМАХ Податкова інспекція

У наступних звітах додані поля «Згідно рахунку-фактури» та «від» під таблицею.

  • JF1201007 Податкова накладна
  • F1201207 Додаток №2

Виправлено оновлення періоду у всіх додатках до декларацій при копіюванні:

  • F0209502 Декларація акцизного податку
  • J0209502 Декларація акцизного податку

Виправлено вивантаження в xml для форми:

  • J0302103 Податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Збільшено до 100 кількість знаків в полі «за договором №» у шапці форми.

  • J1201207 Додаток №2
  • F1201207 Додаток №2

У формах до всіх екранних полів, які створені розробником, доданий символ «*».* - тільки екранне поле, введене розробником».

  • JF1201007 Податкова накладна
  • JF1201207 Додаток №2

Виправлене подання та прийом Додатку 7 в пакеті з Уточнюючим розрахунком… ПДВ (для спеціальної та скороченої):

  • J0294707 (самост.) Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ
  • J0294604 Дод.7 Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7)
  • J0297008 (самост.) Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ
  • J0290704 Дод.7 Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7)

Державна служба статистики

  • S0600314 3-торг. Звіт про продаж і запаси товарів у торговій мережі та мережі ресторанного господарства
  • S0500908 9-ЗЕЗ. Звіт про експорт (імпорт) послуг
  • S0301112 1-ПВ. Звіт з праці (квартальна)
  • S0423111 1-П (ф). Терміновий звіт про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами
  • S0423110 1-П (ю). Терміновий звіт про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами

Інформаційна довідка

  • JF1490004 Інформаційне повідомлення

Наступні запити додані у комплект «Єдиний податок»:

  • J1301202. Запит щодо отримання відомостей про стан рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ
  • F1301202. Запит щодо отримання відомостей про стан рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ

Державна казначейська служба

В шапці форм текст «фінансової та бюджетної» замінено на «фінансової, бюджетної та іншої звітності». Текст дозволено редагувати.На всіх листах, починаючи з другого, доданий рядок, у якому вказаний номер аркуша та текст «Продовження додатка 1». Дані у рядку дозволено редагувати.

  • F2MD13 Ф №2д Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
  • F2MM13 Ф №2м Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
  • F2MVAL13 Ф №2д (валюта) Звіт про надходження та використання коштів загального фонду
  • F43MD113 Ф №4-3д.1 Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (позики міжнародних фінансових організацій)
  • F43MM113 Ф №4-3м.1 Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (позики міжнародних фінансових організацій)
  • F4_1MD13 Ф №4-1д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги
  • F4_1MM13 Ф №4-1м Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги
  • F4_2MD13 Ф №4-2д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень
  • F4_2MM13 Ф №4-2м Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень
  • F4_3MD13 Ф №4-3д Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду
  • F4_3MM13 Ф №4-3м Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду
  • F4_4MD13 Ф №4-4д Звіт про надходження і використання коштів, отриманих на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів
  • F7MD1S13 Ф №7д.1 (спец. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7MD1Z13 Ф №7д.1 (заг. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7MDS13 Ф №7д (спец. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F7MDZ13 Ф №7д (заг. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F7MM1S13 Ф №7м.1 (спец. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7MM1Z13 Ф №7м.1 (заг. ф.) Звіт про заборгованість за окремими програмами
  • F7MMS13 Ф №7м (спец. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами
  • F7MMZ13 Ф №7м (заг. ф.) Звіт про заборгованість за бюджетними коштами

Міністерство економіки

  • S3000306 Звіт про показники фінансового плану
  • S3000106 Фінансовий план
  • S2830306 Показники виконання фінансового плану

Мінпаливенерго

  • PE000306 Показники виконання фінансового плану

Укроборонпром

  • UOP00306 Показники виконання фінансового плану

<<< Назад