06.11.2019 11:55 Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

Користувачам рішень "BAS ERP","BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" у розділі "Управління купівлями" рекомендуємо ознайомитися з методикою відображення операцій комісійної торгівлі у комісіонера.

Для користувачів конфігурації "BAS Бухгалтерія" у розділі "Робота з документами, довідниками і звітами" опубліковано порядок завантаження (вивантаження) даних про номенклатурні позиції та завантаження даних про контрагентів із зовнішніх файлів Excel (xls, xlsx).

У розділі представлено методику заповнення даних про відповідальних осіб організацій і контрагентів для заповнення даних в обліковій документації.

Розділ "Облік основних засобів" доповнено методикою оформлення операцій продажу основних засобів.

У розділі "Заробітна плата" представлено порядок створення нового нарахування плану видів розрахунків "Нарахування" та підготовки інформаційної бази для автоматичного формування платіжних документів на перерахування податків із заробітної плати.

У розділі "Облік витрат" опубліковано методику обліку витрат майбутніх періодів на прикладі оформлення річної передплати на газету.

У розділі "Торговельні операції" опубліковано методики відображення операцій комісійної торгівлі при обліку у комітента та комісіонера.

Підрозділ "Облік ПДВ" розділу "Податковий облік" доповнено методикою складання податкових документів при поставках за ціною нижче бази оподаткування. У матеріалі розглянуто різні варіанти формування таких податкових накладних: формування податкової накладної на суму перевищення за кожною операцією постачання та формування зведеної податкової накладної на суму перевищення в кінці місяця.

У розділі "Сервісні функції" представлено методику автоматичного оновлення періодичної нормативно-довідкової інформації за допомогою нового сервісу "RDI Serviсe". Сервіс дозволяє оновлювати регламентовану інформацію про ставки податків і зборів, індекси інфляцій, курси валют, класифікатор банків, класифікатор професій, класифікатор КОАТУУ, класифікатор УКТЗЕД, класифікатор ДКПП, класифікатор підстав звільнення за КЗпП та інше.

Повний перелік нових матеріалів наведено в розділі "Нові матеріали розділу"

<<< Назад