03.12.2019 11:48 Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

У поточному випуску користувачам рішень "BAS ERP" та "BAS Комплексне управління підприємством" у розділі "Кадровий облік і розрахунок заробітної плати" рекомендуємо ознайомитися з порядком нарахування оплати за тарифними розрядами.

Для користувачів рішень "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" у розділі "Сервісні функції" представлено методику автоматичного оновлення періодичної нормативно-довідкової інформації за допомогою нового сервісу "RDI Serviсe". Сервіс дозволяє оновлювати регламентовану інформацію про ставки податків і зборів, індекси інфляцій, курси валют, класифікатор банків, класифікатор професій, класифікатор КОАТУУ, класифікатор УКТЗЕД, класифікатор ДКПП, класифікатор підстав звільнення за КЗпП та інше.

Користувачам конфігурації "BAS Управління торгівлею" у розділі "Адміністрування інформаційної бази" рекомендуємо ознайомитися з налаштуваннями обмеження доступу за допомогою груп доступу.

Для користувачів конфігурації "BAS Бухгалтерія" у розділі "Валютні операції" опубліковано основні принципи обліку операцій в іноземній валюті, а також на прикладі розглянуто розрахунок курсових різниць за історичним курсом у разі отримання авансів від покупця.

У розділі "Заробітна плата" представлено методики індексації зарплати співробітників, які працюють за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Розділ "Облік витрат" доповнено порядком оформлення завершальних операцій закриття місяця.

У новому розділі "Роздрібна торгівля" представлені способи обліку товарів у роздрібній торгівлі. Підрозділ "Облік ПДВ" розділу "Податковий облік" доповнено методиками:

- використання запасів у неоподатковуваній ПДВ діяльності в процесі роботи;

- заповнення форм податкових документів залежно від делегованих прав філії/структурному підрозділу;

- зміни податкових реквізитів контрагента;

- заповнення документа "Зміна податкового призначення запасів";

- коригування податкових зобов'язань при зміні цільового призначення запасів;

- відображення ПДВ при отриманні послуг від нерезидента.

У розділі "Сервісні функції" опубліковано методику завантаження курсів валют з сайту ІТС. В матеріалі розміщено архів курсів валют, який оновлюється щомісяця та містить інформацію про курси валют за попередній рік (попередній робочий період, рівний року).

Повний перелік нових матеріалів наведено в розділі "Нові матеріали розділу".

<<< Назад