04.08.2020 14:15  Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методикою оприбуткування безоплатно отриманих товарно-матеріальних цінностей.

Також для користувачів представлено методику оприбуткування та введення в експлуатацію безоплатно отриманих основних засобів. Цікавою для ознайомлення буде методика введення в експлуатацію основного засобу, що складається з окремих комплектуючих.

Рекомендуємо ознайомитися з методиками та прикладами випуску декількох найменувань готової продукції за однією номенклатурною групою, випуску одного найменування готової продукції за однією номенклатурною групою, а також з методикою обліку браку.

Цікавим для ознайомлення буде порядок повернення товарів покупцем, в якому основну увагу приділено взаєморозрахункам з контрагентом-покупцем у випадку повторного відвантаження товарів та у випадку повернення оплати покупцеві.

Для користувачів представлено порядок завантаження ХМL-файлів і автозаповнення вхідних податкових накладних, а також методику обліку ПДВ за касовим методом.

Користувачам рішення "BAS Бухгалтерія" рекомендуємо ознайомитися з порядком нарахування і виплати допомоги по вагітності та пологах, методиками оплати праці в святковий і неробочий день та нарахування премії (щомісячної, щоквартальної, за підсумками роботи за рік) працівникам підприємства. Також представлено порядок налаштування виробничого календаря, який використовується в підсистемі розрахунку заробітної плати.

Користувачам програм "BAS Бухгалтерія КОРП", "BAS ERP" та "BAS Комплексне управління підприємством" рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення взаєморозрахунків з контрагентами для коректного заповнення звіту за формою 1ДФ.

Для користувачів рішення "BAS Бухгалтерія КОРП" опубліковано порядок реєстрації доплат за суміщення професій, виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника та збільшення обсягу робіт, а також методику оплати основної щорічної відпустки.

Для користувачів рішень "BAS ERP" та "BAS Комплексне управління підприємством" представлено порядок введення початкових залишків нематеріальних активів.

У зв'язку з початком продажів рішення "Business automation software for small company. PROF" (див. докладніше http://unionba.com.ua/news/683 ) розпочато публікацію методичних матеріалів з роботи у даному рішенні. Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра" https://hvoya.com.ua/. В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску у розділі "Початок роботи, введення початкових залишків" представлена інформація, яка дозволяє ознайомитися з основними можливостями та призначенням програмного продукту. Також представлена методика введення початкових залишків за різними розділами обліку. У розділі "Торговельні операції" опубліковано механізм налаштування розподілу продажів, який дає можливість розподілити товари по чеках залежно від групи або категорії номенклатури.

Повний перелік нових матеріалів наведено в розділі "Нові матеріали розділу"

<<< Назад