27.05.2022 13:00 Особливості роботи сервісу "Пактум.Контрагент" у зв’язку з обмеженням доступу до публічних електронних реєстрів на період дії воєнного стану.

23 травня 2022 року розділ "Реєстри" Електронного кабінету Державної податкової служби України було призупинено на технічні роботи. Зокрема, призупинено роботу Реєстру платників податку на додану вартість і Реєстру платників єдиного податку. 25 травня 2022 року в розділі "Реєстри" було опубліковано повідомлення про обмеження доступу до публічних електронних реєстрів на період дії воєнного стану.

Внаслідок цього в теперішній час достовірне виявлення системи оподаткування контрагента при використанні сервісу "Пактум.Контрагент" є неможливим.

Зважаючи на викладені обставини, до відновлення роботи Реєстру платників податку на додану вартість і Реєстру платників єдиного податку картки контрагентів заповнюються наступним чином:

1. При запиті неплатника в облікову систему передається система оподаткування "Неплатник".

2. При запиті платника податків в облікову систему передається наступна система оподаткування:

    2.1. У випадку запита контрагента, по якому сервіс "Пактум.Контрагент" має архівні дані по оподаткуванню

        - в облікову систему передаються такі архівні дані. Це важливо перш за все с точки зору заповнення ІПН для платників податку на додану вартість.

    2.2. У випадку запита контрагента, по якому сервіс "Пактум.Контрагент" не має архівних даних по оподаткуванню (наприклад, у випадку запиту контрагента, зареєстрованого після 23 травня 2022 року)

        - в облікову систему передається система оподаткування за замовчуванням: "Податок на прибуток".

Про відновлення повноцінного доступу до публічних електронних реєстрів буде повідомлено окремо.

<<< Назад