14.09.2022 09:46 Для користувачів рішень BAS опубліковано порядок сторнування ПК, нарахованого за лютий – травень 2022 р. без вхідних ПН, по яких закінчився термін реєстрації.

В липні 2022 року в сервісі «Оновлення програм» для користувачів рішень BAS було опубліковано зовнішню обробку «Звірка і сторнування вхідних податкових накладних», призначену для сторнування ПК, нарахованого за лютий – травень 2022 р. без вхідних ПН, по яких закінчився термін реєстрації.

Процес сторнування податкового кредиту буде продовжуватися до кінця воєнного стану. Постачальники, які повертаються з ЄП 2% та починають сплачувати ПДВ на загальних підставах, або отримують можливість реєструвати податкові накладні, якої не мали через воєнні дії, повинні зареєструвати податкові накладні протягом двох місяців. Тому потрібно відстежувати податкову систему та стан постачальників, податковий кредит від яких було зареєстровано за первинними документами, та за потреби сторнувати такий ПК.

Докладніше описано в статті «Обробка сторнування ПК, нарахованого за лютий – травень 2022 р. без вхідних ПН, по яких закінчився термін реєстрації».

<<< Назад