05.01.2023 11:55 Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

У поточному випуску користувачам рішення "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методиками нарахування, оподаткування, виплати, а також відображення у регламентованій звітності дивідендів фізичній особі – співробітнику організації та не співробітнику організації.

Також представлено методику обліку руху безготівкових грошових коштів та приклад внесення готівкових коштів до банку через службу інкасації. Описано механізм створення розподіленої інформаційної бази за планом обміну "Повний". Актуалізовано опис основних принципів "ручного" відображення господарських операцій з використанням "типових" операцій.

Для користувачів рішень "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS ERP, ред. 2.1" наведені методика управління параметрами, які впливають на нарахування амортизації нематеріальних активів, методика модернізації нематеріальних активів, а також методика оформлення продажу нематеріального активу та реєстрації податкових зобов’язань з ПДВ, що виникають під час такого продажу.

 Для типових конфігурацій у розділі "Адміністрування інформаційної бази" актуалізовано опис оновлення (установки) платформи.

Для користувачів програм "BAS ERP, ред. 2.1" та "BAS Комплексне управління підприємством" актуалізовано порядок нарахування та виплати дивідендів, а також налаштування обмеження доступу для роботи з групами фізичних осіб.

Для користувачів рішень "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" у підрозділі "Робота з клієнтами" розділу "Управління продажами" актуалізовано статті:

- Перенесення залишку невикористаних коштів за замовленням клієнта на інше замовлення;

- Методика перенесення заборгованості партнера на іншу юридичну особу;

- Приклад оформлення бартерної операції;

- Методика оформлення кредитних відносин з клієнтами.

У розділі "Адміністрування інформаційної бази" актуалізовано статті:

- Налаштування зовнішнього доступу для роботи в режимі самообслуговування;

- Налаштування обмеження доступу для роботи з групами партнерів.

Повний перелік нових та оновлених матеріалів наведено рубриці "Нові матеріали розділу".

<<< Назад