06.03.2023 12:11 Про відновлення доступу до Реєстру платників податку на додану вартість через сервіс "Пактум.Контрагент"

23 травня 2022 року розділ "Реєстри" Електронного кабінету Державної податкової служби України було призупинено на технічні роботи. Зокрема, було призупинено роботу Реєстру платників податку на додану вартість і Реєстру платників єдиного податку. 25 травня 2022 року в розділі "Реєстри" було опубліковано повідомлення про обмеження доступу до публічних електронних реєстрів на період дії воєнного стану. Докладніше за посиланням.

13 лютого 2023 року роботу Реєстру платників податку на додану вартість відновлено. Таким чином, у сервісі "Пактум.Контрагент" інформація щодо статусу платника податку на додану вартість (та відповідно ІПН) передається в повному обсязі, в т. ч. з урахуванням призупинення реєстрації ПДВ на період воєнного, надзвичайного стану/

Зважаючи на викладене вище, до відновлення роботи Реєстру платників єдиного податку картки контрагентів заповнюються наступним чином:
1. При запиті неплатника в облікову систему передається система оподаткування "Неплатник".
2. При запиті платника податків в облікову систему передається наступна система оподаткування:
    2.1. У випадку запита контрагента, по якому сервіс "Пактум.Контрагент" має архівні дані по статусу платника єдиного податку - в облікову систему передаються такі архівні дані.
    2.2. У випадку запита контрагента, по якому сервіс "Пактум.Контрагент" не має архівних даних по статусу платника єдиного податку (наприклад, у випадку запита контрагента, зареєстрованого після 23 травня 2022 року) - в облікову систему передається система оподаткування за замовчуванням: "Податок на прибуток".

Про відновлення доступу до Реєстру платників єдиного податку буде повідомлено окремо.

<<< Назад