01.07.2023 09:30 Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

У поточному випуску користувачам типових рішень BAS рекомендуємо ознайомитися з методикою відображення витрат підзвітної особи, а також з  порядком заповнення Призначення платежу до бюджету.

Для користувачів рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" оновлено методики обліку надходження, переміщення та списання бланків суворої звітності, а також обліку руху безготівкових грошових коштів.

Для користувачів рішення "BAS ERP, ред. 2.5" додано, а для користувачів рішень "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" актуалізовано методику відображення взаєморозрахунків з контрагентами з метою оподаткування ПДФО і ВЗ.

Для користувачів рішень "BAS ERP, ред. 2.5", "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" актуалізовано особливості налаштувань, призначень, змін тарифних розрядів співробітників та нарахування зарплати за тарифними розрядами, а також методику нарахування оплати за середнім заробітком під час перебування у відрядженні.

Користувачам рішення "BAS ERP, ред. 2.5" рекомендуємо ознайомитися з методикою настройки рахунків обліку за замовчуванням для окремих об’єктів обліку та безпосередньо в робочому місці "Настройка відображення документів в регламентованому обліку" для відображення господарських операцій у регламентованому обліку. Також для користувачів наведені основні налаштування та функціональні можливості підсистеми "Купівлі", розглянуто методику реєстрації вхідних податкових документів та порядок нарахування податкового кредиту та податкових зобов'язань, при придбанні товарів для використання в неоподатковуваній господарській діяльності або не в господарській діяльності.

Для користувачів рішень "BAS ERP, ред. 2.1" та "BAS Комплексне управління підприємством" детально розглянуто приклад розрахунку вартості списання при застосуванні методу оцінки вартості запасів "Середня за місяць".

Для користувачів рішення "BAS ERP, ред. 2.5" додано, а для користувачів рішень "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" актуалізовано порядок оформлення замовлень постачальникам та порядок оформлення замовлення клієнта в разі, якщо товарів на даний момент немає на складі, але очікується їх надходження від постачальника.

Повний перелік нових та оновлених матеріалів наведено рубриці "Нові матеріали розділу".

<<< Назад