03.08.2023 18:01 Оновлено методичні матеріали для користувачів рішень "BAS".

У поточному випуску користувачам рішення "BAS ERP, ред. 2.5" рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення надходження товарів і послуг, порядком відображення невідфактурованих поставок, методикою придбання та введення в експлуатацію, в якості основних засобів, об’єктів будівництва, для яких підтримується індивідуальний облік, а також методикою придбання та введення в експлуатацію устаткування, для якого підтримується кількісний облік. Розглянуто методику виписки податкових документів за операціями поставки в оптовій торгівлі, порядок нарахування податкового кредиту та податкових зобов'язань при придбанні товарів для їх використання у частково оподатковуваних операціях господарської діяльності, а також  механізм роздільної нумерації податкових документів.

Для користувачів рішень "BAS Бухгалтерія" версій ПРОФ та КОРП наведено методику внесення статутного капіталу в іноземній валюті та актуалізовано методику відображення операцій надходження безоплатно отриманих ТМЦ.

Для користувачів програм "BAS ERP, ред. 2.5", "BAS ERP, ред. 2.1" та "BAS Комплексне управління підприємством" актуалізовано загальний порядок заповнення регламентованого звіту "Декларація про прибуток".

Користувачам рішень "BAS ERP, ред. 2.5", "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" рекомендуємо ознайомитися з механізмом спрощеного забезпечення потреб.

Для користувачів програми "BAS ERP, ред. 2.5" додано, а для користувачів програм "BAS ERP, ред. 2.1", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" в розділі "Кадровий облік і розрахунок заробітної плати" актуалізовано статті:

- Утримання аліментів;

- Переведення і переміщення співробітника;

- Організація обліку робочого часу;

- Порядок нарахування матеріальної допомоги.

Для користувачів рішень "BAS Бухгалтерія", версій ПРОФ та КОРП, "BAS ERP, ред. 2.1" та "BAS Комплексне управління підприємством" представлено методику відновлення податкового кредиту за операціями імпорту під час перебування на ЄП 2%.

Повний перелік нових та оновлених матеріалів наведено рубриці "Нові матеріали розділу".

<<< Назад