03.12.2015 19:51 Реєстрація договорів про визнання електронних документів через програму «1С:Звіт» у зв’язку з новими змінами в ДФС.

Реєстрація договорів про визнання електронних документів через програму «1С:Звіт» у зв’язку з новими змінами в ДФС - http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/225191.html.

Радимо всім уважно прочитати наведену нижче інформацію, так як вона стосується кожного платника податків.

З 25 листопада 2015 року "Для покращення сервісного обслуговування платників при поданні податкових документів в електронній формі Державною фіскальною службою України доопрацьовано електронний сервіс «Реєстрація договорів про визнання електронних документів»".

Є два варіанти: попередні ключі ЕЦП ще діють, і вам потрібно продовжити їх реєстрацію і другий варіант - термін дії ключів ЕЦП закінчився:

  1. Попередні ключі ЕЦП ще діють - ми настійливо рекомендуємо нові ключі ЕЦП отримувати завчасно, з терміном початку дії як мінімум за декілька днів до закінчення дії попередніх, щоб за допомогою попередніх ключів зареєструвати нові. Як це зробити:
    • отримані нові секретні ключі скопіювати в той же каталог, де знаходяться старі ключі;
    • в програмі 1С:Звіт - Головне меню-Адміністрування-Сертифікати на закладці Встановлені сертифікати додати нові сертифікати (Завантажити з Інтернету або Додати сертифікати);
    • встановити комплект підписів для Звітності (наприклад, Бухгалтер-Директор-Печатка);
    • створити нове Повідомлення про реєстрацію ЕЦП (Головне меню-Звітність-Реєстр звітів-Податкова інспекція-Інші-форма J/F1391102);
    • в табличну частину внести інформацію про підписантів (директор, бухгалтер, відповідальна особа), при цьому УВАГА! печатка не заноситься. Внести дані можна з довідника (при наявності двох однакових записів вибирається будь-яка) або вручну;
    • заповнити інші поля, перевірити документ;
    • підписати Повідомлення новими та старими ключами ЕЦП - висвічується вікно вибору, в якому наявні два ЕЦП - новий та старий. Спочатку потрібно вибрати новий ЕЦП Бухгалтера, новий ЕЦП Директора, новий ЕЦП Печатка; потім так само пройтися з вибором вже старих ЕЦП, які ще діють;
    • подбати про отримання квитанції №2 від ДФС про успішну реєстрацію;
    • поки не отримана квитанція №2 про успішну реєстрацію нових ключів ЕЦП, підписувати інші документи потрібно старими ключами ЕЦП. Після успішної реєстрації, підписувати документи потрібно новими ключами ЕЦП;
    • після закінчення дії старих ключів ЕЦП, їх можна видалити з системи.
  2. Якщо старі ключі ЕЦП вже не діють, то потрібно заново укласти Договори про визнання електронних документів з територіальними органами ДФС (форма J/F1391004).
УВАГА! ДФС додала нову перевірку - зіставлення даних керівника, який підписав новий Договір, з даними про керівника з облікової системи ДФС - Податковий блок.

Для підприємства це означає, що в разі продовження термінів дії ключів ЕЦП після дати їх закінчення, процедура повторного укладення договору, у зв'язку з додатковими перевірками, може зайняти більше часу (попередньо, від 3 до 5 днів).

Таким чином, діяльність підприємства в сфері електронного документообігу з державою і контрагентами буде заблокована на період розгляду договору, що може спричинити за собою штрафи за несвоєчасно подану звітність, реєстрацію ПН/РК відповідно до чинного законодавства.

Звертаємо вашу увагу на дану зміну і рекомендуємо не допускати закінчення термінів дії ключів ЕЦП відповідальних осіб, і завчасно замовити нові ключі. Таким чином, ви уникнете процедури укладення нового Договору про визнання електронних документів і, як наслідок, можливого накладення штрафів на підприємство.

<<< Назад